مهر به نقل از بانک مرکزی نوشت: قائم مقام بانک مرکزی و هیئت همراه در سفر خود به آمریکا در جلسات معاونان و وزرای گروه ۲۴ شرکت کردند؛ در این جلسات به عوامل اثرگذار بر اقتصاد جهان از جمله رشد ضعیف اقتصادهای پیشرفته، تنشهای سیاسی و نااطمینانی ناشی از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، اشاره و از اقتصادهای پیشرفته درخواست شده با استفاده از ابزار مالی مناسب و اصلاحات ساختاری، سیاستهای پولی مناسب خود را به منظور افزایش رشد و تقاضای جهانی به کار برند.
اعضای گروه ۲۴ ضمن استقبال از گنجاندن یوآن چین در سبد حق برداشت مخصوص (SDR) از صندوق بینالمللی پول (IMF)، گروه بانک جهانی (WBG) و سایر نهادهای ذیربط درخواست کردند اقدامات خود را در خصوص یافتن راهحلهای ملموس برای رفع مشکل کاهش روابط بین بانکی و جلوگیری از محدودیتهای مالی بیشتر ارایه کنند.
اعضای گروه ۲۴ همچنین اجرای کامل اصلاحات سهمیه و حاکمیتی مصوب سال ۲۰۱۰ صندوق بینالمللی پول تا مهلت مقرر سال ۲۰۱۷ در جهت افزایش سهم اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه را خواستار شدند. علاوه براین ایجاد تعادل و رعایت منطقهای و جنسیتی در امر استخدام نیروهای کارشناسی از کشورهای عضو و ایجاد دورههای شغلی از دیگر خواستههای اعضای گروه ۲۴ از صندوق بود.
هیئت بانک مرکزی در این سفر طی برگزاری جلساتی با ادارات مختلف صندوق بینالمللی پول، در خصوص مسایل مختلف اقتصادی کشور در زمینه استفاده از دورههای آموزشی و کمکهای فنی در راستای استفاده از تجارب این صندوق مذاکره کردند.
علاوه بر این، دکتر کمیجانی در جلسهای با دبیرکل هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB)، در رابطه با مقدمات انتقال ریاست آن موسسه به جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال ۲۰۱۷، برگزاری نشست سیاستگذاری اعضا و همچنین برگزاری کارگاه آموزشی در زمینه ابزارهای تامین مالی اسلامی در تهران مذاکره کرد.
- حذف نرخ بهره وام به کشورهای کم درآمد
هیئت بانک مرکزی در ادامه سفر خود به آمریکا در اجلاس سالانه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی شرکت کرد. در این اجلاس، مدیر عامل صندوق بینالمللی پول و رییس بانک جهانی اقدامات خود را در جهت بهبود وضع اقتصادی و کاهش فقر در کشورها اعلام کرد.
مدیرعامل صندوق بینالمللی پول، تکمیل اصلاحات ساختاری صندوق، گنجاندن یوان چین در سبد حق برداشت مخصوص (SDR)، کاهش نرخ بهره تسهیلات صندوق به کشورهای کم درآمد به سطح صفر درصد و افزایش منابع صندوق برای اعطای تسهیلات به سطح ۳۴۰ میلیارد دلار را از جمله اقدامات صندوق طی یک سال گذشته برشمرد.
رئیس بانک جهانی نیز کاهش هزینههای بانک جهانی و افزایش منابع موردنیاز برای اعطای تسهیلات را از جمله اقدامات مهم این بانک دانست و میزان تسهیلات اعطایی توسط بانک جهانی و موسسات تابعه آن طی چهار سال گذشته را حدود ۲۴۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
«جیم یونگ کیم» به اشتراک گذاشتن تجربه کشورهای عضو از طریق پروژههای جدید در کشورها را نیز مورد تاکید قرار داد. شایان ذکر است اخیرا طی رایگیری صورت گرفته، ریاست خانم لاگارد بر صندوق بینالمللی پول و آقای کیم در بانک جهانی برای یک دوره پنجساله تمدید شد.
قائم مقام بانک مرکزی، همچنین در کمیته مالی و پولی بینالمللی صندوق بینالمللی پول شرکت کرد. در این جلسه مدیرعامل صندوق با اشاره به ضعف شرایط اقتصاد جهانی، انجام اصلاحات ساختاری اولویتبندی شده و مشارکت بینالمللی را لازمه غلبه بر ضعفهای اقتصاد جهانی دانست. در بیانیه کمیته نیز بر بهکارگیری سیاستهای بودجهای، پولی و مالی مناسب توسط کشورها و همچنین مشارکت بینالمللی تاکید و وظیفه صندوق بینالمللی پول در این راستا، ارائه کمکهای فنی به اعضا در زمینههای مختلف اعلام شده است.
علاوه بر این، در حاشیه اجلاس، جلسات دوجانبهای با مقامات کشورهای مختلف برگزار و در خصوص چگونگی تقویت روابط بانکی و رفع موانع موجود تبادلنظر شد. همچنین جلساتی با رسانههای خبری Institutional Investors و Euromoney برگزار و دستاوردهای دولت یازدهم در زمینه شرایط اقتصاد کلان و سیاستهای پولی، اعتباری و ارزی و برنامه جامع اصلاحات نظام بانکی تشریح شد.
نظر شما